Kövess minket!

Hirdetés 2

Üdvözlet

ÜDVÖZÖLLEK MAGYARORSZÁG ELSŐ SZÁMÚ HIP-HOP (USA) OLDALÁN! THAMOLE

Raphírfalatkák #113


Jöjjenek a közeli napok, hetek legfontosabb HipHop történései a tengerentúlról. Lesz szó friss lemezmegjelenésekről, botrányokról és mindenről, ami kicsit is kötődik a rapperek mindennapjaihoz.

A részletekben találtok meg ismét egy tucatnyi friss hírfalatkát.

Jó étvágyat!


thamole

HipHop Beats Vol. 1, amikor a HipHop ereje összefogást teremt


A HipHop kultúra mindig is arról szólt, hogy a zene páratlan erejével összefogást kovácsoljon az emberek között. Mert talán sokszor elfelejtjük, de az emberek, az egyéniségek nélkül, azaz Nélkületek ez a kultúra is régóta haldokolna. Nem mainstream és 'agyonreklámozott' előadók fogják életben tartani ezt az egészet, amit annyira szeretünk és tisztelünk, hanem Ti,Te - Kedves olvasó(k)!
Az alábbi HipHopBeats Vol. 1. válogatás határozott célja, hogy lehetőséget biztosítson tehetséges, de sokszor felület és megjelenési platform nélkül maradt fiatal előadók számára.

Ebben az összefogásban, amely egy régóta sikeresen működő közösségi platformon indult, a nagy valószínűséggel sokak által már ismert HipHopBeats facebook csoportban nagyot álmodtak a tagok és az oldal szerkesztői.

Az álomból valóság, a valóságból pedig egy igen színvonalas válogatás korong kerekedett ki, amelyet most virtuálisan bárki be is szerezhet, egy kattintás után az alábbi linken.

HipHopBeats Vol.1 LETÖLTÉS


Jó szórakozást Nektek, higgyétek el nem fogtok csalódni.

One Love

Déli riportunk főszereplői: Juicy J és Lex Luger, a Déli rap kihagyhatatlan arcaiA déli rapper az utóbbi években inkább havonta, külön-külön szivárogtatott ki egy-egy ingyenes számot - mintsem egybegyűjtve azokat egy teljes mixtape-be tömörítse. Ennek oka nagy valószínűséggel az volt, hogy a felvételek nagy hányada lehetséges szereplője lehetett volna a következő „Pure THC [The Hustle Continuos]” albumának. De ennek vége ,a memphisi legenda egy interjúban elmondta, hogy az album 94%-ban kész van és a Stay Trippy albumától eltérően itt az felvételek nagy részének ő , és hangmérnöke Crazy Mike lesz a producere, valamint közreműködők számában nem lesz eleresztve az album ...

Folytatás és rengeteg információ Juicy J és Lex Lurger zenei pályájának jelenlegi állásáról a részletekben érhető el.


by Kalci

12 tény, amelyet nem biztos, hogy tudtál Notorious B.I.G. életével kapcsolatban


Hasonló koncepció, amint az jelen esetben is látható, már többször volt az oldalon, de leginkább nem egy adott előadóra koncentrálva. Itt és most a legendás brooklyni előadóról, Notorious B.I.G.-ről tudhattok meg 12 tényt, amelyekkel nem valószínű, hogy eddig bárhol is találkozhattok.

A részletekben megtaláltok mindent, ami érdekes és érdemes. A főszereplő tehát: Biggie Smalls.

Egy igazi 'hétköznapi hős' megható története Detroitból, 21 mérföldet gyalogolt naponta munkahelyére


Detroitban hősök élnek, persze nem csak ott, de történetünk Michigan állam e mára Amerika egyik (Flintről nem is beszélve) legélhetetlenebb városában játszódik. A gazdasági recesszió családok ezreinek irányozta elő a gazdasági elvándorlását, ezért tárulhat elénk manapság olyan kép Detoit kapcsán, amely lélekromboló lehet. Házak, sőt egész utcasorok állnak üresen, 'élettelenül' Detroit szerte, amelynek az oka a már említett gazdasági visszaesés.

A GMC, a Ford, vagy éppen a Chevrolet köszönheti a városnak, hogy ma ott tart, ahol. Cikkem főszereplője az egyik még életben maradt autógyárban dolgozik 8,15 dolláros órabérért, amely az államban a minimálbérnek felel meg, és ennyiből már sajnos egy autó fenntartására nem futja Robertsonnak.
Hősünk napi 23 mérföldet sétál immár 10 éve (ekkor robbant le utolsó autója, amelyet azóta sem tudott üzembe helyezni pénz híján).

A buszok menetrendje egyszerűen nem megfelelő (a busz Detroitból csupán Somerset Collections-ig - Troy viszi őt, ahonnan még 7 mérföldet kell minden nap sétálnia, hazafelé pedig 13-at), hogy azzal tudjon munkába járni, mint mondta: "Nagyon sokan vannak olyan helyzetben itt, mint amilyenben én vagyok. Azt gondolom arra már jó volt a sajtó figyelme, hogy felhívjuk a buszjáratok problémájára az illetékesek figyelmét. Megoldást kellene erre találni." - mondta el Robertson, aki eközben már egy boldog tulajdonosa lett egy Ford Taurus-nak, amelyet egy helyi szalonban adtak át számára a sajtó kamerái előtt. Az autó árát egy bankár fizette ki, bizonyos Blake Pollock, aki nagyon megkedvelte egy gyári látogatáson az 56 éves Robertsont, aki alig találta a szavakat, amikor átadták neki az autót. Az ünnepségről leginkább szüleit hiányolta könnyes szemekkel, mert mint mondta ők nevelték úgy, hogy minden körülmények között helyt kell állni az életben. Szerette volna, ha az autó átvételekor látták volna az arcát - bizonyosan láttak odafentről (szerk.).
Megkérdezték tőle szereti e ezt a modellt és így reagált: "Nem szeretem. Egyszerűen imádom." - osztotta meg érzelmeit mindenkivel, aki megjelent az átadáson. Egy 19 éves srác, bizonyos Evan Leedy pedig gyűjtést szervezett neki az interneten, ahol mára mintegy 312.000 dollár gyűlt össze, amely bizonyosan elég lesz számára, hogy befizesse az új autója utáni biztosítást.

Története végig söpört Amerikán, ahol a 'Walking man' néven ismeri mára sok millió honfitársa, az 59 esztendős detroiti gyári munkást. Erőt, kitartást és reményt adhat sokunknak egy ilyen figyelemreméltó ember élettörténete, amelynek nem lehet más az üzenete, csupán az, hogy: Soha nem szabad feladni, mert aki küzd és helytáll a hétköznapok csatájában az az igazi nagybetűs hős." - Te, Ő, Mi..
.

thamole

Félelmetes történet! Halálra gázolta egykori barátját Suge Knight?! Önként adta fel magát...


Suge Knight-ot azt gondolom nem kell senkinek sem bemutatni, de aki még nem hallott volna róla, azok számára néhány szemelvény. Alapítja, és mindenese volt a hírhedt Death Row kiadónak, amely aranykorszaka 1993-1996 közé tehető. Olyan előadók gyártották számára a zöldhasúakat, mint Dr. Dre, Snoop Dogg, vagy az egyik legnagyobb 'igazolása' Tupac Shakur. Tupac halála után szétesett a kiadóbirodalom, és fény derült számos gazdasági csalásra és sikkasztásra, amelyek hatására rövid úton távozott a kiadótól Snoop és Dr. Dre is.
Suge Knight éveket ült már a rácsok mögött (fegyverek, drogok, adócsalás), de úgy fest ezzel a 'hobbijával' nem is akar felhagyni egyhamar.
Nemrég Los Angelesben forgatták a kultikus N.W.A. "Straight Outta Compton" című mozifilmjét, amely Arabian Prince, Eazy-E, Dr. Dre, DJ Yella, Ice Cube és MC Ren zenei karrierjét és életüket kívánja mozivászonra vinni.

Minden további részletese információért kattintsatok stílszerűen a részletekre...


thamole

A$ap Rocky második nagylemezét Juicy J fogja producerálni


A$ap Rocky hosszú ideje jó kapcsolatot ápol a déli trap irányzat királyával Juicy J-vel, de arra senki sem gondolt volna, hogy a memphisi rapper, producer egy teljes album erejéig össze fog állni napjaink egyik legfelkapottabb előadójával, A$ap Rocky-val. Nem olyan régen kiadtak egy közös számot "Multiply" címmel, amely sokak elismerését elnyerte.

A lemezről ugyan még nem tudni gyakorlatilag semmit, de az biztos, hogy Juicy J állítása szerint klasszikus egy darab lesz majd belőle - írta twitterén. Juicy J jelenleg két lemezen is dolgozik, amelyek közül az egyik a "Blue Dream & Lean 2", a másik pedig a "The Hustle Continues".

Nem mondhatjuk tehát, hogy unatkozik az Oscar-díjas producer, akitől úgy fest még egy jelentős munkára számíthatunk (saját lemezei mellett), de most otthonától elég távol - egészen pontosan New York, Harlem részében fog erre sor kerülni.Lil Wayne 51 millió dollárra perli Birdmant, de pontosan miért is? Drake az egyik ok?!


Azt már tudjuk egy ideje, hogy Wayne mielőbb szabadulni szeretne Birdmantől és a Cash Money-tól, de erre senki sem számított, amit nemrég a TMZ hírportál tudott meg.
Wayne hatalmas, összesen mintegy 51 millió dolláros követeléssel állt elő, amelyet természetesen jogi úton akar behajtani. A megfelelő keresetet azóta be is adta, amelyben többek között az szerepel, hogy Birdman minden egyes szólólemezének a megkezdésekor köteles számára 8 millió dollárt kifizetni, majd ezt követően 2 millió dollárt, ha teljesen kész az anyag. A 'Tha Carter V' esetében az összesen 10 millió dollárból 2 millió dollár került kifizetésre.

Lássuk, miből is tevődik össze pontosan ez az 51 millió dolláros követelés:


Kattintsatok a pontos összegekért és okokért a részletekre...

Thamole
Generálási idő: 0.04 másodperc
443,362 egyedi látogató