Navigáció

Partnerek

Legújabb cikkek

Nincs létrehozva cikk

Hirdetés

Kövess minket!

Hirdetés 2

Üdvözlet

ÜDVÖZÖLLEK MAGYARORSZÁG ELSŐ SZÁMÚ HIP-HOP (USA) OLDALÁN! THAMOLE

Kitekintés Amerika Közép-Nyugati részére: Mit is értünk Midwest hangzás alatt?Ha hiphop-ról kérdeznek, valószínűleg egyből a Kelet meg a Nyugat, esetleg a Déi rap zenére asszociálsz Te is. De van közöttük egy kis plusz is, amely legalább annyi figyelmet érdemel, mint az imént felsorolt 3 égtáj zenéje. A hely, ahol sokszor nem csak a zene, de a szöveg is igen csak pörgős, és ember legyen a talpán, aki követni tudja. Ez pedig a Midwest, amely mai cikkem főszereplője. Ismerkedjünk meg vele egy kicsit, gyertek a részletekbe!

by Bob

Fresh Island 2015: Európa legnagyobb HipHop fesztiváljára olcsón juthat el bárki itthonról


A Fresh Island fesztivált úgy hiszem senkinek sem kell bemutatni lassan. Néhány éve indult, de máris Európa legnagyobb és legrangosabb HipHop és R&B fesztiváljává nőtte ki magát. Fergeteges hangulat, ami minden esetben garantált, aki eljön Horvátországba, Pag-szegetére, a Zrce Beach-re, ahol olyan arcok fordultak már meg, mint Snoop Dogg, A$ap Rocky, Rick Ross, Method Man & Redman és többek között KRS-One. Az idei fellépők sorában pedig olyan neveket találunk, mint az idei év egyik legjobban várt megjelenését maga mögött tudó Joey Bada$$, akinek "B4.DA.$$" címő korongját már most sokan az éve egyik legjobb rap lemezének titulálják. Danny Brown, Detroit egyik legemblematikusabb egyénisége is fellép majd idén Pag-szigetén. Showjai egyedülállóak és annyira energikusak, hogy sok előadó tanulhatna belőlük, ezt merészen állíthatjuk.
Világhírű dj-kből sem lesz hiány, amelyre Statik Selektah neve máris garancia. Statik neve egybeforrt a minőséggel és az underground HipHop kultúra legnagyobb neveivel, akiket viszont nagy tömegek által is befogadhatóan mutat be mixtape sorozatain hosszú évek óta. Nem feledve természetesen produceri tevékenységét sem, amellyel sokrétűségét bizonyítja számunkra.

És rajtuk kívül kik lesznek még ott bizonyosan? Tinashe, Skepta, Tropkillaz, Shortee Blitz, Crux Soundsystem, Melody Kane, Juicy Crew Vienna, Dj Maxxx, Miss Dj Candy, Kandee & Remake, valamint Mahreen Luv is tiszteletét teszi Pag-szigetén. A második körös nevek viszont március végén már érkeznek, és a rendezők azt mondták, hogy van még néhány ütős név a tarsolyukban.

Az idei fesztivál egyedülálló módon Magyarországról is megközelíthető lesz az Eleven Events (Always on vacation) rendezvényszervező csapatának köszönhetően, akik már számos partitábort hoztak tető alá az utóbbi években. Ők az egyedüli, és hivatalos partnerei a Fresh Island fesztiválnak Magyarországon. Nevük és referenciáik garancia egy nagyszerű utazásra, bulizásra. Pontos programterv, és árajánlat is van már a júliusi giga HipHop fesztiválra, amelyről a részletek menüpontra kattintva kaphattok bővebb és pontos tájékoztatást. Előfoglalási akció: 2015. árpilis 1-ig a részvételi díj egyéni utazással 199 €/fő, buszos utazással pedig 239 €/fő. Érdemes jelentkezni, mert ilyen olcsón még a hazai fesztiválokra sem juthattok el!

JELENTKEZNI A THAMOLE@FREEMAIL.HU email címen tudtok!!!

Most pedig irány a részletek, hogy mindent ami a fentiekből kimaradt megtudjátok. :)

Dj Screw: Texas állam legendája, aki egymaga írt felül minden korábbi 'íratlan' szabályt a HipHopban


Az előző cikkeimben egytől-egyig Memphisi rapperekről volt szó, ebben az írásomban viszont a Texas állambeli Houston és törgnagyobb hatású Hip-Hop figurájáról DJ Screw-ról, és örökségéről számolnék be röviden Nektek. DJ Screw, azaz Robert Earl Davis Jr. a 90-es évek elejétől kiemelkedő alakja volt a Houstoni hip-hop kultúra színterének és megteremtője a mára egész világon népszerűvé vált Chopped & Screwed stílusnak. Ennek köszönhetően ragadt rá a Kezdeményező (The Originator) becenév.

Minden további fontos és immáron történelmi információ a legendás DJ-ről, Houston és Texas egyik legnagyobb zenei fenoménjáról a részletekben olvashattok. Megéri, higgyétek el!


Kalci

Raphírfalatkák #114


Kendrick Lamar új albumáról szólt, és fog szólni napokig a HipHop világ ezt garantálom. Egy olyan fiatalmeberről beszélünk, aki nem a külsőségekkel, nagy kocsikkal és az unásig mutogatott láncokkal szeretné mások figyelmét kivívni, hanem művészetével, ami magasan veri napjaink legtöbb rapperének igénynívóját. Albumának címe egy 1960-as regényre utal, amelynek szerzője Harper Lee volt, és "To Kill a Mockingbird" címmel egy igen kritikus művet adott ki, amelyben a feketék és fehérek közötti diszkriminációról szólt, valamint az ennek következtében bekövetkező tragikus eseményekről.

Sokan megelégszenek egy-két slágerrel és rágógumi automatába illő giccses külsőségekkel, időszakos sikerekkel. Kendrick távol tartja magát a médiától, nem nyilatkozik minden sarkon, nem ad ki zenét minden nap, de amikor kifőz valamit az sokak figyelmét és ízvilágát elnyeri.

Aktuális hírfalatkáink között róla is találtok természetesen egy falatnyi hírt, és még sokakról...Nézzetek be érte a részletekbe. :)


thamole

Slammerek és Poéták figyelem: Költészet napi Slam Poetry verseny a Csiliben április 10-én

Tavaly, - ahogy azt a szervezőktől megtudtuk - nagyon jól sikerült a júniusi Slam és Rap, azaz Slam Poetry verseny a Csili Művelődési Központban Budapesten, amelynek természetesen idén is lesz folytatása, sok-sok fiatal nagy örömére. A Költészet napi rendezvényre a belépés természetesen ingyenes, amely a Csili Művelődési Központ lelkes és mindig tettre kész munkatársainak köszönhető újfent.

Ha úgy érzed, hogy szeretnéd egy nagyon nívós versenyen megmutatni mit tudsz, akkor nincs más teendőd, mint jelentkezni Dávid Anikónál emailben (aniko@csili.hu), vagy telefonon a 06 30 466 6697-es számon.
No, de meddig is tudod leadni a jelentkezésed? Egészen pontosan március 31-ig, amelyet érdemes minél korábban leadnotok, mert akkor biztos helyetek lesz a Csili színpadán. Csatlakozz máris a facebook eseményhez itt, ahol a legfrissebb információkat első kézből fogod megtudni, ami a rendezvénnyel kapcsolatban érdekelhet.

A Fődíj jelen esetben egy különleges bemutatkozási lehetőség a Tilos Rádió "7térítő" című műsorában, ami nagyszerű lehet minden feltörekvő rap-poétának, aki szélesebb tömegekhez is szeretné eljuttatni művészetét, gondolatait. Kiugródeszka maga a verseny is, ahol olyan értő 'fülű' zsűri elnök teszi tiszteletét a versenyen, mint Horváth Kristóf aka Színész Bob, az ország Slam Bajnoka.
Nincs tehát más hátra, minthogy leadjátok jelentkezéseteket minél előbb, és április 10-én kiálljatok a Csili színpadára egy mikrofon kíséretében, majd soraitokkal és rap-verseitekkel elvarázsoljátok az ott megjelenteket. Sokan lesznek, ezt biztosan állíthatjuk.

Sok sikert kíván a raphírek csapata minden indulónak, és reméljük az elkövetkezőkben egyre több ilyen nagyszerű kezdeményezés kerül megrendezésre kis hazánkban. Fontos lenne nagyon!

Raphírfalatkák #113


Jöjjenek a közeli napok, hetek legfontosabb HipHop történései a tengerentúlról. Lesz szó friss lemezmegjelenésekről, botrányokról és mindenről, ami kicsit is kötődik a rapperek mindennapjaihoz.

A részletekben találtok meg ismét egy tucatnyi friss hírfalatkát.

Jó étvágyat!


thamole

HipHop Beats Vol. 1, amikor a HipHop ereje összefogást teremt


A HipHop kultúra mindig is arról szólt, hogy a zene páratlan erejével összefogást kovácsoljon az emberek között. Mert talán sokszor elfelejtjük, de az emberek, az egyéniségek nélkül, azaz Nélkületek ez a kultúra is régóta haldokolna. Nem mainstream és 'agyonreklámozott' előadók fogják életben tartani ezt az egészet, amit annyira szeretünk és tisztelünk, hanem Ti,Te - Kedves olvasó(k)!
Az alábbi HipHopBeats Vol. 1. válogatás határozott célja, hogy lehetőséget biztosítson tehetséges, de sokszor felület és megjelenési platform nélkül maradt fiatal előadók számára.

Ebben az összefogásban, amely egy régóta sikeresen működő közösségi platformon indult, a nagy valószínűséggel sokak által már ismert HipHopBeats facebook csoportban nagyot álmodtak a tagok és az oldal szerkesztői.

Az álomból valóság, a valóságból pedig egy igen színvonalas válogatás korong kerekedett ki, amelyet most virtuálisan bárki be is szerezhet, egy kattintás után az alábbi linken.

HipHopBeats Vol.1 LETÖLTÉS


Jó szórakozást Nektek, higgyétek el nem fogtok csalódni.

One Love

Déli riportunk főszereplői: Juicy J és Lex Luger, a Déli rap kihagyhatatlan arcaiA déli rapper az utóbbi években inkább havonta, külön-külön szivárogtatott ki egy-egy ingyenes számot - mintsem egybegyűjtve azokat egy teljes mixtape-be tömörítse. Ennek oka nagy valószínűséggel az volt, hogy a felvételek nagy hányada lehetséges szereplője lehetett volna a következő „Pure THC [The Hustle Continuos]” albumának. De ennek vége ,a memphisi legenda egy interjúban elmondta, hogy az album 94%-ban kész van és a Stay Trippy albumától eltérően itt az felvételek nagy részének ő , és hangmérnöke Crazy Mike lesz a producere, valamint közreműködők számában nem lesz eleresztve az album ...

Folytatás és rengeteg információ Juicy J és Lex Lurger zenei pályájának jelenlegi állásáról a részletekben érhető el.


by Kalci
Generálási idő: 0.03 másodperc
459,575 egyedi látogató