Kövess minket!

Hirdetés 2

Üdvözlet

ÜDVÖZÖLLEK MAGYARORSZÁG ELSŐ SZÁMÚ HIP-HOP (USA) OLDALÁN! THAMOLE

Raphírfalatkák #117


Talib Kweli nemrég adott interjút, ahol többek között elmondta, hogy: '"Music Does Not Kill People. Corrupt Cops Kill People", azaz a "A zene nem öl embereket, de a korrupt rendőrök igen." Természetesen a brooklyni előadó azon eseményekre utalt, amelyek egyik legfrissebb vadhajtása a Baltimore-ban tapasztalható tüntetések sora, amelyeket néhány ember (emberek csoportja) miatt féktelen zavargásokként ír le a média - az igazság pedig az, hogy a legtöbb utcára vonuló ember igenis egy békés felvonulás miatt csatlakozott a megemlékezésekhez. Nem rabolni, nem törni-zúzni és nem önkényesen igazságot osztani mentek - Ők is csak, mint sokunk a földön csupán az igazságot keresték. Reméljük mielőbb rátalálnak, rátalálunk. A Hip-Hop ebben is nagy segítségükre lehet, főleg, ha olyan előadók emelik fel a szavukat és tollukat, mint Talib Kweli...

Minden további "igazság" számos előadótól, a részletekben található.


thamole

Raphírfalatkák #116


Nas a héten új albumot jelentett be egy orlandoi fellépése alatt. Ugyanekkor azt is közölte a közönséggel, hogy "halál minden árulóra", valamint mindenki jól válogassa meg, hogy kiket vesz maga köré. Az új album megjelenésének a dátumát a részletekben találjátok meg, számos friss hírrel egyetemben.

Jó olvasást, hasznos perceket!


thamole

Puff Daddy-n is múlt, hogy Mobb Deep néven lettek világhírűek + új lemez a láthatáron


Ki gondolta volna, hogy a több, mint 20 éve rendületlenül együtt menetelő páros - Prodigy és Havoc - neve mára nem Mobb Deep lenne. Ez talán azért is lehet érdekes, mert valójában egy pillanatnyi ötlet hatására döntöttek a mára legendás név mellett. A srácok a Billboardnak adtak egy interjút, amelyben szó esik több érdekes - a karrierjüket meghatározó mozzanatról is.

Gyertek a részletekbe, ahol vár Benneteket a Mobb Deep.


thamole

Hip-Hop Beats Vol. 2 - egy sikeres kezdeményezés még sikeresebb folytatása


A hazai Underground (földalatti) szcéna már-már megbonthatatlan érdekszövetségek egységeként tetszeleg a kultúra előtt hosszú évek óta, amely sok mindennek nevezhető, de őszintének nem. És akkor itt jön egy igazán földalatti kezdeményezés, amely nem egyes emberek adott csoportjának, hanem az egész kultúrának tesz óriási szolgálatot.

Az ötletgazda Lefty volt, a projekt többi tagja pedig Ti voltatok, akiknek semmi nem értékesebb néhány 16 sorosnál, amely becsülendő mai materiális világunkban. A kiadvány gondosan lett megszerkesztve, nem adva okot kételkedésre abban a tekintetben, hogy erre tényleg a legjobbak kerülhettek csupán rá. Ez nem jelenti azt, hogy aki nem került rá ne lenne tehetséges, ne lenne benne elég szív, csupán azt, hogy még keményebben kell dolgoznia és biztos állíthatjuk, hogy a sorozat harmadik részén már bizton találkozhat saját felvételével ezen a hiánypótló kiadványon.
Bita, Csotee, Kái, Heves Panoráma, ImmortalS, Lansky és Seca csupán náhány név, akikkel biztosan összefutsz a korongon miután letöltötted. Jó hallgatózást! Éljen az UG!


HIP-HOP BEATS VOL.2 LETÖLTÉS


thamole

Raphírfalatkák #115Kikerült a netre az első nyilvános 'Fuck Cash Money' videó, amelynek természetesen az az érdekessége, hogy nem másnak a szájából, mint Lil Wayne-éből hangzott el, aki továbbra is 51 millió dollárra perli egykori pótapukáját, Birdmant. Természetesen ez a csontig rágott sztori már lassan senkit sem érdekel, de nyugodjatok meg ennél sokkal hasznosabb és érdekesebb infókkal találkozhattok majd, ha betekintettek a részletekbe aktuális hírfalatkáink közé.

by Thamole

Kitekintés Amerika Közép-Nyugati részére: Mit is értünk Midwest hangzás alatt?Ha hiphop-ról kérdeznek, valószínűleg egyből a Kelet meg a Nyugat, esetleg a Déi rap zenére asszociálsz Te is. De van közöttük egy kis plusz is, amely legalább annyi figyelmet érdemel, mint az imént felsorolt 3 égtáj zenéje. A hely, ahol sokszor nem csak a zene, de a szöveg is igen csak pörgős, és ember legyen a talpán, aki követni tudja. Ez pedig a Midwest, amely mai cikkem főszereplője. Ismerkedjünk meg vele egy kicsit, gyertek a részletekbe!

by Bob

Fresh Island 2015: Európa legnagyobb HipHop fesztiváljára olcsón juthat el bárki itthonról


A Fresh Island fesztivált úgy hiszem senkinek sem kell bemutatni lassan. Néhány éve indult, de máris Európa legnagyobb és legrangosabb HipHop és R&B fesztiváljává nőtte ki magát. Fergeteges hangulat, ami minden esetben garantált, aki eljön Horvátországba, Pag-szegetére, a Zrce Beach-re, ahol olyan arcok fordultak már meg, mint Snoop Dogg, A$ap Rocky, Rick Ross, Method Man & Redman és többek között KRS-One. Az idei fellépők sorában pedig olyan neveket találunk, mint az idei év egyik legjobban várt megjelenését maga mögött tudó Joey Bada$$, akinek "B4.DA.$$" címő korongját már most sokan az éve egyik legjobb rap lemezének titulálják. Danny Brown, Detroit egyik legemblematikusabb egyénisége is fellép majd idén Pag-szigetén. Showjai egyedülállóak és annyira energikusak, hogy sok előadó tanulhatna belőlük, ezt merészen állíthatjuk.
Világhírű dj-kből sem lesz hiány, amelyre Statik Selektah neve máris garancia. Statik neve egybeforrt a minőséggel és az underground HipHop kultúra legnagyobb neveivel, akiket viszont nagy tömegek által is befogadhatóan mutat be mixtape sorozatain hosszú évek óta. Nem feledve természetesen produceri tevékenységét sem, amellyel sokrétűségét bizonyítja számunkra.

És rajtuk kívül kik lesznek még ott bizonyosan? Tinashe, Skepta, Tropkillaz, Shortee Blitz, Crux Soundsystem, Melody Kane, Juicy Crew Vienna, Dj Maxxx, Miss Dj Candy, Kandee & Remake, valamint Mahreen Luv is tiszteletét teszi Pag-szigetén. A második körös nevek viszont március végén már érkeznek, és a rendezők azt mondták, hogy van még néhány ütős név a tarsolyukban.

Az idei fesztivál egyedülálló módon Magyarországról is megközelíthető lesz az Eleven Events (Always on vacation) rendezvényszervező csapatának köszönhetően, akik már számos partitábort hoztak tető alá az utóbbi években. Ők az egyedüli, és hivatalos partnerei a Fresh Island fesztiválnak Magyarországon. Nevük és referenciáik garancia egy nagyszerű utazásra, bulizásra. Pontos programterv, és árajánlat is van már a júliusi giga HipHop fesztiválra, amelyről a részletek menüpontra kattintva kaphattok bővebb és pontos tájékoztatást. Előfoglalási akció: 2015. árpilis 1-ig a részvételi díj egyéni utazással 199 €/fő, buszos utazással pedig 239 €/fő. Érdemes jelentkezni, mert ilyen olcsón még a hazai fesztiválokra sem juthattok el!

JELENTKEZNI A THAMOLE@FREEMAIL.HU email címen tudtok!!!

Most pedig irány a részletek, hogy mindent ami a fentiekből kimaradt megtudjátok. :)

Dj Screw: Texas állam legendája, aki egymaga írt felül minden korábbi 'íratlan' szabályt a HipHopban


Az előző cikkeimben egytől-egyig Memphisi rapperekről volt szó, ebben az írásomban viszont a Texas állambeli Houston és törgnagyobb hatású Hip-Hop figurájáról DJ Screw-ról, és örökségéről számolnék be röviden Nektek. DJ Screw, azaz Robert Earl Davis Jr. a 90-es évek elejétől kiemelkedő alakja volt a Houstoni hip-hop kultúra színterének és megteremtője a mára egész világon népszerűvé vált Chopped & Screwed stílusnak. Ennek köszönhetően ragadt rá a Kezdeményező (The Originator) becenév.

Minden további fontos és immáron történelmi információ a legendás DJ-ről, Houston és Texas egyik legnagyobb zenei fenoménjáról a részletekben olvashattok. Megéri, higgyétek el!


Kalci

Generálási idő: 0.02 másodperc
490,314 egyedi látogató