Kövess minket!

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2014.11.15. 03:47
Kösz haver! Jó féle déli muzsika! Küldhetsz még, amennyi belefér!

2014.11.14. 18:56

2014.10.19. 18:28
340,921 látogató volt már a raphíreken október 9-ig, most pedig 19-én 353,305 egyedi látogatónál járunk, azaz 11 nap alatt 12 384 olvasó járt itt! Bless!

2014.10.08. 03:13
340,921 egyedi látogató THANK YOU ALL!!!

2014.09.30. 19:57
KATT A FAMOUS BANNERRA! RAPHÍREK WEBSHOP!!! Egy egyszerű regisztráció után már vásárolhattok is! peace, 'Mole

Hirdetés 2

Üdvözlet

ÜDVÖZÖLLEK MAGYARORSZÁG ELSŐ SZÁMÚ HIP-HOP (USA) OLDALÁN! THAMOLE

A hét botránya! Lil Wayne nem akar soha többé Birdmannel dolgozni + elhagyja a Cash Moneyt!


A levegőben van már egy ideje az a botrány, amelyet nem véletlen illetek a 'botrány' jelzővel. A Cash Money Recordsot sorra hagyják ott az előadók, gondoljunk itt Mystikal-ra, Busta Rhymes-ra vagy éppen Tyga-ra.
De most mégis valami sokkal nagyobb és sokak számára hihetetlen hír látott napvilágot. Birdman aka Baby fogadott fia Lil Wayne (12 éves kora óta Birdman mellett áll, vagy mondhatjuk úgyis Baby felkarolta őt) végleg elakarja hagyni a Cash Money kiadót.
Az okok itt sem túl komplikáltak, főként azok számára nem meglepő, akik követik a kiadót egy ideje. Birdman sorra tartja vissza a lemezeket, tologatja folyton a megjelenési dátumokat, amelyekbe a legtöbb előadó belefáradt mára. Lil Wayne soron következő lemeze a "Tha Carter V" megjelentetésének pontos idejét ő szeretné meghatározni, Lil Wayne akaratát figyelmen kívül hagyva teljesen. Ezzel gyakorlatilag Wayne nehéz helyzetbe került, mert szabadkoznia kellett rajongói előtt saját (elvileg utolsó) lemezét illetően ( a lemez eredetileg december 10-én jelent volna meg).
Wayne: "Minden rajongómnak üzenek most. Szeretnélek tudatni titeket arról, hogy a lemezem nem fog megjelenni és nem is jelent még meg Birdman és a Cash Money kiadó miatt, akik megtagadták a kiadását annak. Nem az én hibámból történt így. Őszintén és mélyen sajnálom, hogy ebbe a helyzetbe hoztam a rajongóimat, de leginkább magamat és a családomat. El akarom hagyni a Cash Money kiadót és nem akarok soha többé közösen dolgozni ezekkel az emberekkel, de sajnos ez nem ilyen könnyű." - utalt azon jogi huzavonára, amely elé kell bizonyosan néznie, ha elakarja hagyni Birdman szent és sérthetetlen kiadóbirodalmát.
Birdman azóta elmondta, hogy ő bizony kész bíróságra menni Wayne ellen, ha azt a helyzet megkívánja majd.
Cortez Bryant Lil Wayne menedzsere ennek ellenére mindent mosolyogva és fél-várról véve elhárított az esetleges szakítás kapcsán, mert mint elmondta mindenki jóban van mindenkivel és nincs semmi gond....na persze.

13 + 1 érdekes tény, amit nem is gondoltál volna kedvenc előadóidról part 2.


A részletekben találtok 10 olyan ritka és talán eddig nem is nyilvánosságra hozott tényt, amelyek sok esetben mulatságosak, elképesztőek és meghökkentőek is lehetnek. Ezen információkkal a birtokotokban remélem ti is úgy érzitek, hogy ma is megérte egy kicsit felnézni a raphírek hasábjaira.

Kattintsatok a részletekre. Jó szórakozást!


thamole

Drake és Diddy összeverekedett, Drake kórházba került


A kanadai rapper Drake és Diddy is hivatalos volt a neves Miami székhelyű Liv klubban tartott szülinapi zsúrra, amelyet Dj Khaled számára tartottak. A két érintett a klub előtt esett egymásnak bizonyos értesülések szerint, amely után Drake húzta a rövidebbet, mert kificamodott a válla és azzal kórházba is szállították. Diddy és Drake kapcsolata nem volt sohasem rossznak mondható (bár kifejezetten jónak sem), ezért sem értik sokan miért is veszhetett össze a két érintett.

Egyes értesülések szerint egy dal jogai miatt tört ki a verekedés, de ezt egyik fél sem erősítette még meg - persze magát az összetűzést sem. Az egyik fül és szemtanú így számolt be a két fél közötti konfliktusról: " A klub előtt történt minden. Összevesztek egy dal jogainak a birtoklásán. Diddy azt állította, hogy Drake felhasználta az egyik felvételét minden engedély nélkül." A szemtanúk és mások is cáfolták viszont, hogy Diddy barátnője Cassie okán estek volna egymásnak. Többen viszont azt sejtik, hogy a háttérben egy idén februári eset áll, amikor is Drake és Diddy együtt volt a színpadon, amikor is Drizzy előadta a "Worst Behavior" című slágerét. Drake mikrofonja nem működött és Diddy kezéből egyszer csak kikapta a mikrofonját, majd a rosszat a földre tette. Ezt Diddy szerette volna utána használni, de mivel az nem működött ez a terve meghiúsult.

Nem tudni pontosan mi lehetett a kiváltó ok, de a HipHop világában nem is olyan ritkák az ilyen esetek, de közölük csak nagyon kevés kerül a sajtónyilvánosság elé. Ezzel is talán azt az állcsillogást és mézes-mázas képet megóvva, amely, ha megbukna végleg, akkor rajongókat veszítenének az érintettek. Az élet már csak ilyen...képmutatás és érdekek egymás hegyén hátán (vállán).

Kanye West készen áll a visszavonulásra, de miért is?!


A chicagói sokszoros grammy-díjas rapper ugyan nem maga nyilatkozott a visszavonulásról, de egy megbízható forrás szerint hamarosan a zenei világot maga mögött hagyva egy másik kreatív területen szeretne kiteljesedni.
Ez a kreatív tevékenység pedig nem más, mint a cipő és ruhatervezés, amelyhez hátteret és busás ajánlatot (15 millió dollár) a világhírű adidas cégtől kapott. Kanye West-nek nem ez az első alkalma, hogy világcégekkel dolgozhasson együtt, hiszen olyan márkákkal kollaborált az évek során, mint a Nike, Louis Vuitton, BAPE vagy éppen a Giuseppe Zanotti.


Most viszont lássuk, mit is mondott pontosan az a forrás, aki Kanye visszavonulását pedzegette: "A Paul McCartney-val való közös munkája után egy kicsit eltávolodik a zenei világtól és a ruhákra koncentrál. 15 millió dolláros ajánlata van az adidastól, de ezt már több ízben visszautasította, mert egyszerűen nem volt elég ideje, hogy azon dolgozhasson."

A rapper viszont jövőre még bizton a zenei iparban maradhat, mert a Roc Nation hivatalosnak tekinthető twitteres bejelentése szerint egy nagyszabású turnéra indul a sztár.
A turné állomásain VIP jegyek is lesznek, amelyek a mai napon 15,000 dollártól kerültek kalapács alá, ugyanis ezekre licitálni kell és értelemszerűen az kapja meg azokat, aki a legtöbbet ajánlja majd. Aki nyer az közvetlen közelében lehet Kanye-nak, ahol mód lesz majd beszélgetni is vele - legalábbis, ha Kanye kedve úgy tartja majd.

Sokan nem szívlelik tevékenységét a zenei iparban, sokan tartják arrogánsnak és beképzeltnek, de mindezek ellenére azt senki sem vitatja, hogy óriási hatással van és volt a modernkori hiphopra. Ti mit gondoltok erről?

A hiphop aranykorszak jeles tagja Keith Murray ma koncertet ad Budapesten @ Monday Session


30 éves a hiphop kultúra, és hogy is lehetne azt stílszerűbben megünnepelni, mint hogy elmenjünk egy olyan előadó koncertjére, aki nemcsak szem és fültanúja volt ennek a 30 esztendőnek, hanem a szór szoros értelmében az egyik főszereplője is.
Keith Murray a mai napon a Kolor színpadán mutatja azt a széles repertoárt, amelyet valójában egy este alatt be sem lehet minden igényt kielégítően mutatni a nagyérdemű közönségnek. A legendás rapper olyan albummal robbant be a köztudatba, amely máig sokak számára a nagybetűs album - ez volt a 'The Most Beautifullest Thing in This World' című lemez. A The Source és az XXL magazin is elismerően írt a lemezről, amely 1994-ben végigsöpört az egész keleti parton.
Hamarosan a Hit Squad tagja lett, amely későbbekben Def Squad néven vált még ismertebbé világszerte. Az első albumot övező hatalmas siker elmaradt a második, sőt a további lemezeit is illetően. A Def Jam-nél még három korongot jelentetett meg 2003 ig: 'El Nino', 'It’s a Beautiful Thing' és 'He’s Keith Murray' címmel, mígnem egy kis nézeteltérés miatt távoznia kellett a kiadótól.
2007-es lemeze a 'Rap-Murr-Phobia' viszont a neves Billboard 200-as lista 52-ik helyén nyitott a megjelenés hetében. Rengeteg közreműködés köthető a nevéhez, amelyet szinte kivétel nélkül nagy sikert arattak az évek folyamán. Olyan nevek slágereihez adta a nevét, mint Mary J Blige, LL Cool J, Busta Rhymes vagy éppen az R&B énekes R. Kelly.
A mai napon mindenki aki teheti feltétlen legyen ott a Kolorban, ahol a Crazy Stylez és a Monday Session összefogásának köszönhetően, valamint a Bomba energiaital gyártójának közreműködésével itt lesz kishazánkban a hiphop történelem egyik legfontosabb alakja New Yorkból.
Jegyek egységesen 1500 Ft-os egységáron a helyszínen (Budapest, Király utca 13.) vásárolhatóak. Legyetek ott!

Pontos program a részletekben (dj-k, magyar fellépők, stb..)

Raphírfalatkák #111


Már csak két nap és a boltokban (Németországban már megjelent, de az USA-ban csak jövőhét kedden fog) az új Wu-Tang Clan lemez, amely hosszú huzavona után készült el a tagok közötti kreatív és anyagi természetű viták okán. A lemezt a legnagyobb médiajelenlét övezte körül, amely hamarosan kiderül mennyire tett jót a produktumot illetően. Rza keze munkáját dicséri majd a lemez, aki nem engedett oda másokat a potméterekhez csupán egy szám erejéig Rick Rubint, valamint két Wu családtagot (4th Disciple és Mathemathics). 15 felvétel, amely sokak számára hozhat felüdülést napjaink egysíkú lemezéhez képest, de mindez úgyis kiderül...

Egy, a lemezhez kapcsolódó hírt is találtok a legfrissebb raphírfalatkákban, ahol ismét a sok tengerentúli előadó terítékre kerül - szokásunkhoz híven. Irány a részletek értük.
És ne feledjétek hétfőn Keith Murray koncert, egy igazi legenda tehát a Monday Session és Crazy Styles jóvoltából Budapesten.

Stephco: "Számomra az Mc-zés alapvetően hobbi, azt csinálom, amit szeretek..."


Stephcot sokan ismerhetik, akik valaha hallottak arról a pezsgő hiphop életről Székesfehérváron, amelynek ő az egyik alapköve és egyben zászlósa. Franciaországban született, de kis hazánkban tanult és alapított családot, ,majd vált szerves részévé a hazai hiphop kultúrának.
Sokrétű személyiségét és tálentumát mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy ő egy személyben rapper, producer, menedzser, koncertszervező (rendezvény) és klubtulajdonos. Aktívan űzi mindet, és most is friss projekteken dolgozik teljes gőzzel - hazai és külföldi sztárokkal egyaránt.

Viszont beszéljenek helyettem azok a sorok, amelyeket maga az érintett osztott meg velünk nemrégiben. Az interjú során egy olyan embert ismerhettek meg, akire igaz a mondás: "Mindenki a saját sikerének a kovácsa."

Az interjú a részletekben olvasható el teljes egészében. Érdemes megtekinteni, mert nem mindennapi emberrel ismerkedhettek meg.

Raphírfalatkák #110


110 rész, 110 alkalom, amelyet eddigi története során megélt ez a sorozat. Őszintén remélem, ha az eddigiekkel megvoltatok elégedve, akkor ezen túl is velünk tartotok és aktivitásotokkal életben tartjátok nem csak ezt a sorozatot, de magát az oldalt is.

Friss Hip-Hop hírekért pedig most sincs más dolgotok, mint a részletekre kattintani.


Generálási idő: 0.05 másodperc
396,687 egyedi látogató